Uudised

Uudised

Postiteel tulevad Puupäevad
2023-06-07 09:32:00

Ajaloolisel Postiteel, vanal Tartu-Võru maanteel, mis lookleb läbi metsade ja ilusate looduspaikade, toimub 7.-10. juunil puuskulptorite kokkutulek - POSTITEE PUUPÄEVAD.

Ihamaru külas Viia-Jaani labürinditalu platsil kohtuvad kuni paarkümmend meest-naist et koos luua puukujusid ja vahetada oskusi ning teadmisi. Meistreid jõuab kohale üle Eestimaa, kes valivad meelepärase puupaku ning aitavad sellest kunsti välja tuua. Saagijaid on siitsamast Põlvamaalt, aga ka Tallinnast, Tartumaalt, Lääne-Virumaalt ja Hiiumaalt.

Mitmepäevase saagimise ja puuvoolimise tulemusena valmib iga kujuri käe all vähemalt üks kuju. Mõnel andekamal on väge ja kätt selle ajaga valmis luua suisa mitu taiest. Saagimisväljaks on avatud ka huvilistele ning publikule, kes saab kõrvalt vaadata tööde valmimist ning meistrite käest tarkusi küsida.

8. juunil toimub ka Puuskulptuuri saagimiskoolitus algajatele, mida viib läbi puupäevade üks korraldaja Erkki Lepik. Tasulise koolituse eesmärgiks on jagada puusaagimise algtõdesid ja nippe, kuid ennekõike pakkuda julgustavat keskkonda ja materjali algajale puusaagimishuvilisele. Kursusel osalemiseks on vaja ennekõike tahet ja oma mootorsaagi. Muu saab korraldajate poolt. Õppepäeva lõpetab kogenud mootorsaagide parandaja Jaak Laiuste tasuta loeng mootorsae hooldusest.

Puupäevad lõpetatakse laupäeval 10. juunil Ihamarus toimuval KÕIVUALUTSE LAADAL, kus toimub puukujude oksjon. Hommikul müügikohale paigutatud taiesed on huvilistele näha ning keskpäeval hakkab võistupakkumine, kus igaüks võib omandada oma koduaia või töökohta kaunistuseks väärika või funktsionaalse puukunsti.

Puupäevad on koht, kus huvilistel on võimalik lähemalt vaadata puukujude sündi, küsida õpetussõnu ning saada meistrite kontakte. Sündmust korraldab MTÜ POSTITEE, mis ühendab vana Tartu-Võru maantee koostöövõrgustikku.

Sündmusega saab kursis olla, kui jälgida seda Facebookis: https://www.facebook.com/events/747799313413117. Kodulehekülg on https://www.postitee.ee/ppp23

Liikuge mööda Postiteed!

Aga kui sillaremont suunab ümber, siis soovitame Võru poolt Kanepini ning sealt Ihamarru!

Aivar Täpsi
MTÜ Postitee
5136470

eu