Uudised

Uudised

Põlvamaa Arenduskeskuse meeskonnaga liitus Andre Laine
2023-06-01 10:21:00

Põlvamaa Arenduskeskuse kultuuri- ja välissuhete spetsialisti ametikohale asub 1. juunist Andre Laine.

Andre sõnul näeb ta oma põhiülesandena Põlvamaa Arenduskeskus maakonna kultuuri tutvustamist nii vabariigis ja väljaspool Eestit. „Minu jaoks on oluline ka koostöö arendamine erinevate Põlvamaa kultuurivaldkondade vahel ja Põlvamaal festivalide korraldamine ja innovaatiliste sündmuste maakonda toomine,“ rääkis ta. Oma senistest tegemistest rääkides ütles ta, et peab oma suurimaks töövõiduks võimet viia kultuur kooli, et meie enda rahvakultuur õitseks läbi pilli, laulu ja tantsu. „Tänu sellele on hoitud meie rahvus ja keel,“ lisas Andre.

Põlvamaalt pärit Andre Laine on omandanud Tartu Ülikooli Viljandi Kultuuriakadeemias lavakunstide osakonnas tantsukunsti erialas tantsuõpetaja kutse ja tegelenud seejärel 20 aastat kultuuritööga ning noorte õpetamisega. Andre Lainel on muljetavaldav kogemus kultuuri- ja tantsujuhina. Muuhulgas on ta olnud aastatel 2021 ja 2022 Virtuaalse tantsulahingu projektijuht, Võimlemispidude liigijuht Tallinnas ja Võrumaal 2016-2022. Muusikalide “Karlsson katuselt”, “Mamma mia” ja “SHREK” koreograaf. Andre olnud ka I, II, III Kagu-Eesti tantsupeo lavastaja ja peakorraldaja, I showtantsupeo “Meie Ambitsioonid” pealavastaja ja vabariikliku tantsutüdrukute festival-võistluse korraldaja. Samuti on ta aastatel  2006-2021 olnud ka Põlvamaa maakonna rahvatantsupidude liigijuht ja Tantsuolümpia 2023 juht.

Oma tegevuse eest on ta pälvinud Põlvamaa sädeinimese ja Põlvamaa Kultuuripärli tiitli ning Põlvamaa Omavalitsuste Liidu aukirja ja teenetemärgi.

 

eu