Uudised

Uudised

Algab kooride registreerimine Uma Pidole
2023-05-16 09:33:00

Valmis on saanud VI Uma Pido noodivihik ja algab kooride kirjapanek Uma Pidole, mis toimub 1. juunil 2024 Põlva Intsikurmus.

Seekordse peo keskmes on mäng, mis pakub lihtsat rõõmu koos olemisest, koos laulmisest ja koos hingamisest. Üheskoos lustides ja hõisates hoiame võrokeste pärandit. Kui meie juured on sügaval, siis ei kanguta meid siit eales ükski torm ega maru. Peo kavas on nii uuemaid kooridele seatud laule ja klassikalisi koorilaule kui ka rahvalaule, rahvalikke laule ja laulumänge. Peo lavastaja on Põlvast pärit Diana Leesalu.

Registreerumine peole on avatud 1. novembrini 2023. Kaasa lööma oodatakse mudilas-, laste-, poiste-, nais-, mees- ja segakoore kõigist Lõuna-Eesti maakondadest, kel on side võru keele ja kultuuriga. Aga peole on oodatud ka koorid, kes koos lõunaeestlastega võru keelest ja meelest rõõmu tunda tahavad ning laulud ära õpivad.

Ka seekord saavad ühendkooride hulka lavale laulma tulla konnakoorid, mis pannakse kokku pere-, sõprus- või kogukondadest. Ootame registreeruma! Tingimusteks on vaid konnakoori liikmete viisipidamisoskus ning nooti tundev juhendaja.

Samuti oodatakse Umalõ Pidole registreerunud mees- ja naiskooride juurde laule õppima viisipidajaid naisi nurmelt ja mehi metsast – kõiki nurmõnaisi ja mõtsamiihi nii külast kui linnast! Koos õpitakse selgeks nais- ja meeskooride laulud ning naiste-meeste osad ühendkoorilauludes. Rohkem infot saab www.umapido.ee uudiselingilt alates 15. septembrist 2023.

Koori kirjapanekuks Umale Pidole tuleb täita registreerimisleht KLIKI SIIA

Küsimuste korral aitab projektijuht Merike Tigas (tel 5691 6280).

Peo noodivihik on 80 lehekülge ja kõigile kooriliikidele ühine. Kooridele, kus laulavad lapsed, maksab noodivihik 3 eurot ja täiskasvanute kooridele 5 eurot. Olgu selline hinnas vahetegemine kummardus kasvavale põlvkonnale! Koorijuhid saavad noodivihiku tasuta. Kui koor ei oska kohe otsustada, kas tulla peole või mitte, siis on koorijuhil võimalik paluda noodivihik endale tutvumiseks saata.

Noodivihikud saab kätte:

- Võru Instituudist (Merike Tigas, tel 5691 6280);

- Põlvast (Taisto Uuslail, tel 5749 3451);

- Tartu Omavalitsuste Liidust (Astrid Hallik, 5649 1696);

- postiga (sel juhul lisandub noodivihikute hinnale saatekulu).

Uma Pido ei ole lihtsalt laulupidu. See on tee, mida mööda käies hoiame end üleilmastumise tuultes kaotsimineku eest. Tulge meiega seda teed käima!

Uma Pido korraldajate nimel

Merike Tigas
projektijuht
merike.tigas@wi.ee, tel 5691 6280
umapido.ee

eu