Uudised

Uudised

Käsipalluritel mängutihe hooaeg jätkub
2023-01-16 09:49:00

Servitile Balti liigas nii võit kui kaotus

Möödunud nädalavahetusel, 14.–15. jaanuaril toimus käsipalli Balti liigas järjekordne mängude voor, millele Serviti läks vastu oma alagrupi esikohalt.

Laupäeval võõrustas Serviti Leedu klubi VHC Šviesat. Alagrupi lähimast konkurendist oldi juba esimeseks poolajaks 17:14 üle ning magus võit vormistati numbritega 32:24. Resultatiivseim oli Henri Sillaste, kes viskas kaheksast tabamusest kaheksa. Seitse väravat lisasid omalt poolt Jürgen Rooba ning Alfred Timmo. “Kohe algusest kaitse pidas ja saime oma kiiretega vahe sisse tehtud,” lausus Jürgen Rooba. “Mõned eksimused üks versus üks kaitses olid, aga õnneks rünnakul suurt mõõna ei tekkinud ja vahe pidas lõpuni vastu. Meie väravavahtide esituse tooksin ka eraldi positiivse poole pealt välja,” kiitis Rooba.

Pühapäeval oli Põlva Serviti külalismeeskonna rollis. Kohtuti SK Tapa/N.R. Energyga. Mäng oli tasavägine, mida näitas juba poolajaseis – tiimid olid 17:17 viigiseisus. Tuline heitlus lõppes Serviti jaoks siiski 30:34 kaotusega, mis lõpetas ka Serviti võiduseeria Balti liigas. Kohtumise skooritegijaks oli Alfred Timmo kaheksa väravaga. Nii Anatolii Chezlov kui ka Henri Sillaste panustasid viie väravaga.
“Kohtumist jääb iseloomustama tõusude ja mõõnadega mäng. Ühte osa esimesest poolajast mängisime tempokalt ja taktikaliselt korralikult ja siis korraga tekkisid tehnilised praagid ning lasime vastase domineerima,” võttis peatreener Kalmer Musting mängu kokku. “Teise poolaja esimene osa oli samuti korralik, teises osas hakkasime kiirustama visetega ja olukordade lahendamisega. Mängisime initsiatiivi vastastele kätte ja nad kasutasid selle täiesti korralikult ära.”

Hoolimata pühapäevasest kaotusest on Serviti endiselt oma alagrupi liider. Uus väljakutse ootab Servitit kolmapäeval, 18. jaanuaril, kui Mesikäpa hallis kohtutakse Viljandi HC-ga.


Fotol (autor Taavi Nagel) on viskele mängitud Henri Sillaste.

eu