Kanepi uudised

Kanepi uudised

Liikumisaasta 2023 viimane kuu kutsub kogupere liikumisüritustele
2023-11-29 10:33:00

Aasta lõppedes kutsub liikumisaasta kõiki kogupere liikumisüritustele „Liikudes uude aastasse“, mis toimuvad novembri lõpust detsembri lõpuni üle Eesti ning pakuvad liikumisrõõmu nii lastele kui täiskasvanutele.

"Liikumisaasta eesmärgiks oli tekitada inimestes rohkem huvi liikumisharrastuse ja tervislikumate eluviiside vastu ning läbi erinevate ettevõtmiste näidati, et Eestis on olemas suurepärane taristu regulaarseks liikumisharrastuseks ning selle kasutamine on kättesaadav ja jõukohane kõigile. Sellises võtmes toimub ka liikumisaasta lõpetamine, kus maakondlike spordiliitude eestvedamisel korraldatakse üle Eesti kogupere liikumisüritusi,“ ütles liikumisaasta projektijuht Janne Tomberg.

Esimesed üritused sarjast „Liikudes uude aastasse“ algasid juba novembris. Liikumisaastale pühendatud kogupere liikumisüritused „Liikudes uude aastasse“ jätkuvad erinevates Eesti paikades ka detsembris. Ürituste kavaga saab tutvuda SIIN.

Põlvamaal toimuvad kogupere liikumisüritused meie kolmes omavalitsuses. Esimene osaüritus sarjast „Liikudes uude aastasse“ toimub juba eeloleval nädalavahetusel, 3. detsembril Kanepi vallas Savernas, kus kell 18 algab kogupere LATERNAMATK, mis inspireeritud algavast jõuluajast. Jalgsimatk, - jõululaulud. lõke, pipargoogid, tee, Lastel võimalus teha saanisõitu. Õnneloos. Algus kell 18, ürituse kestvus kuni 3 tundi.
Teine osaüritus algab 9. detsembril Räpina rahvamaja eest, tsihiotsmisõ ja mängopäiv “„Lövvämi tii Umalõ Pidolõ!”. Ehk ümber tõlgituna – õpitakse selgeks Räpina kihelkonna laulumäng, milles on hoogu ja elurõõmu, toimub matkamäng, kus kaardiga orienteerudes avastatakse Räpina ja selle lähiümbruse kultuuri- ja spordilooga seotud kohad.  Algus kell 11, kestvus orienteeruvalt 4 tundi.
Kolmas liikumisaasta lõpetamise osaüritus Põlvamaal toimub 26. detsembril Põlvas. Kell 11 Põlva keskväljakult algaval JÕULUMATKAL taasavastame Põlva lähiümbruse ilusat talvist loodust ja toredaid matkaradu, Rosma matkaplatsil lõke, piparkoogid ja tee, üllatused. Kestvuseks kuni 4 tundi.

Kõik üritused on tasuta ning mõeldud kõigile, sõltumata vanusest ja füüsilisest ettevalmistusest.‎ Korraldajad loodavad, et osalejad arvestavad riietumisel talviste olude ja külmakraadidega.

Liikumine ja värkse õhk on kättesaadavaim eliksiir tervisele!
 

eu