Sündmused

Sündmused

Leevaku kullakaevur

Leevaku, Räpina vald, Põlva maakond
Kogukonnalavastus „Leevaku kullakaevur“ jahmatab pöörasusega

Kus asub Euroopa pikim, 50 m kõrgune saunakorsten? Vastuse saad, kui tuled suvelavastusele “Leevaku kullakaevur”, mis kõneleb pöörastest ideedest, põlvkondade suhetest, õnnestumistest ja läbikukkumistest täpselt sajandi eest täpselt samas kohas Leevakul. Lugu keskendub toonase kohaliku visionääri Artur Reinumäe otsusele rajada Leevakule kolossaalne tellisevabrik, mille ehitamisest möödub tänavu 100 aastat. Loo kirjutas kokku Piret Saul-Gorodilov.

Kogukonnalavastuses teevad lavastaja Marko Mäesaare juhendamisel professionaalsete näitlejate Viire Valdma (Eesti Draamateater), Tiina Mälbergi (Rakvere Teater) ja Ken Rüütli (Teater Vanemuine) kõrval kaasa ka harrastajad, kohaliku kogukonna inimesed. Juulis ja augustis kokku kaheksal korral mängitavas suvelavastuses põimuvad Leevaku kandi ajalugu, kultuur, keel ja kohalik miljöö ning kultuurielamusele annavad vunki mano imeline loodus ja kohalik toit, Räpina valla noorte puhkpilliorkester, lauljad ja pillimehed.

Leevaku küla avab oma väravad külalistele kell 17.

MTÜ Leevakk korraldatav „Leevaku kullakaevur“ valmib Lõuna-Eesti kogukonnaprogrammi raames ja kuulub Euroopa kultuuripealinn Tartu 2024 põhiprogrammi, korraldust toetavad Leader tegevusgrupid.

Piletiinfo:
20 - 24€
eu