Uudised

Põlva maakonda külastas Segebergi delegatsioon

20.-26.veebruarini külastas Põlvamaad sõprusmaakonna Segebergi delegatsioon Saksamaalt, et tähistada kahe maakonna 30 aasta pikkust sõprust ning osaleda Eesti Vabariigi 105. aastapäeva tähistamisel.

 

14- liikmeline delegatsioon külastas Põlvamaa valdasid ja põikas päevaks ka Tartusse. Räpina vallas  tutvuti Räpina Loomemaja, Aianduskooli, sadama ja Sillapää lossiga. Põlva vallas külastatati Põlva Gümnaasiumi ja muusikakooli ning Mooste mõisa. Osaleti Põlva matkaklubi korraldatud matkal ja nauditi rahvatantsuetendust Eestimaa mustrid.
Kanepi vallas osaleti  iseseisvuspäeva tähistamisel Kanepi Gümnaasiumis, meisterdati noortekeskuses ja vaadati ringi KODASe Siidrikojas. Delegatsiooni liikmed osalesid vabariigi aastapäeva vastuvõttudel Põlva Kultuurikeskuses.

Delegatsiooni liikmele, Bad Bramstedti linnapeale, Verena Jeske’le avaldas muljet meie koolides nähtu. Eriti, see, et meil on üldhariduskooli õppekavades muusika, kunsti- ja käsitöötunnid. 

Kahe maakonna vahel 1991. aastast sõprussidemete korraldamisega tegelenud Rüdiger Jankowski sõnul olid osalejad sellest nädalast Põlva maakonnas vaimustuses ja nii mitmedki delegatsiooni liikmed on lisanud meie kauni piirkonna oma erapuhkuseplaanidesse tulevikus. 

 

 

 

eu